Binära Optioner Guiden
Thursday, 21 February 2019
Home / En introduktion till binära optioner

En introduktion till binära optioner

Har du aldrig hört talas om binära optioner? Är du helt ny till denna typ av handel? Ingen fara, vi har alla varit nybörjare någon gång och i den här artikeln så kommer vi att gå igenom den allra mest grundläggande informationen kring binära optioner. Är du redan bekant med binära optioner är den här artikeln inget för dig.

 

Vad är Binära Optioner?

Binära optioner är ett relativt nytt sätt att handla på finansmarknaden, det har endast funnits i det digitala formatet sedan 2009 i Sverige och legaliserades 2008 i USA. Denna typ av handel har funnits länge på NASDAQ men binära optioner har tagit den från finanseliten till ditt vardagsrum. Den största skillnaden mellan traditionell aktiehandel och binära optioner är att du faktiskt inte äger tillgångarna du köper.

 

Exakt hur fungerar Binära Optioner?

Binära optioner kallas också överunder och allt eller inget-optioner och det är för att det kan egentligen bara sluta på två sätt, en aktie sjunker i värde eller en aktie stiger i värde. Handel med binära optioner kan jämföras med vadslagning eller sportbetting. Du spekulerar i huruvida värdet på en aktie komer att sjunka eller stiga. Precis som när du bettar på en fotbollsmatch, du kan betta att ditt lag kommer att vinna eller förlora. Om du har rätt får du betalt och om du har fel blir du av med pengarna du investerat. Oftast betalas mellan 70 och 94% av det investerade beloppet ut om du har rätt och om du har fel förlorar du allt.

Det finns andra format av binära optioner som fungerar annorlunda än ”allt eller inget-optioner” men just binära optioner fungerar exakt så här enkelt. Kommer värdet att sjunka eller stiga? Längre fram i den här artikelnserien kommer vi att kolla på vilka andra typer av investeringsformer som finns men i den här artikeln håller vi oss till grunderna.

 

Vilka tillgångar kan man handla med?

Index, Handels- & råvaror, Valutakurser och Aktier är det vanligaste tillgångarna. Notera att detta är oerhört brett, du kan mer eller mindre investera i alla större valutakurser som USD/EUR eller aktier och företag som Coca Cola och Apple. Vidare kan du investera i NASDAQ och andra index samt handels- & råvaror som tillexempel guld och silver.  Det finns nästan inga begränsningar för vilka tillgångar du kan investera i och de flesta mäklarna erbjuder väldigt stora utbud.

 

Hur sätter jag igång?

Det absolut första du måste göra är att välja en mäklare som du vill handla hos. När du gör ditt val är det viktigt att du har några grundläggande saker i åtanke. Vilka tillgångar kan du handla med? Erbjuder mäklare ett demokonto? Hur låg är minsta insättningen? Tilltalar plattformen dig?

Om binära optioner är helt nytt för dig så rekommenderar vi att du testar ett gratis demokonto hos IQ Options, det är den enda mäklaren vi känner till som erbjuder ett demokonto där du inte behöver göra en minsta insättning. Med ett demokonto kan du få en grundläggande förståelse för hur binära optioner fungerar innan du riskerar något kapital.

Om du väljer att gå registrera dig hos någon annan mäklare får du vara beredd på att öppna plånboken och minst göra en minumum deposit som oftast ligger på mellan $100 och $250.

I det här stadiet handlar det mest om att samla på sig erfarenhet och förstå det absolut mest grundläggande. Försök dig inte på några avancerade strategier utan ha istället roligt och lägg tankar om att bli miljonär åt sidan. Binära optioner kan generera riktigt bra pengar när du har blivit duktig men för att bli duktig krävs det erfarenhet.

Lycka till!

Rank Mäklare Logga Fördel Recension Besök
1
Markets.com Markets
Forex, CFD, Aktier & EFT
Läs Recension Registrera dig!
2
IQ Option iqoption-300x120
Låg minstainsättning
Läs Recension Registrera dig!
3
24Option 24option85x43px
Lång erfarenhet
Läs Recension Registrera dig!
Dela