Binära Optioner Guiden
Thursday, 21 February 2019
Home / Binära Optioner i Sverige

Binära Optioner i Sverige

Binära Optioner i SverigeBinära Optioner i Sverige ökar i popularitet och fler och fler mäklare bestämmer sig för att lansera sina produkter på den svenska marknaden. Detta är ett gott tecken för oss som gillar denna typ av handel, fler mäklare innebär mer konkurrens och bättre villkor för oss investerare.

I Sverige har du kunnat handla binära optioner i det digitala formatet sedan 2009. Binära optioner är dock inget nytt utan är egentligen bara den digitala versionen av överunder. Överunder har man kunnat investerat i väldigt länge på Stockholmsbörsen och NASDAQ.

Länge har det svenska folket haft stora misstankar om binära optioner men faktum är att binära optioner är 100% säkert, det är exakt samma sak som överunder. Det som gett binära optioner ett oförtjänt dåligt rykte i Sverige är oreglerade mäklare som accepterade svensk trafik när binära optioner precis lanserats i Sverige. Det finns fortfarande kvar dessa typer av mäklare och därför bör du vidta försiktighet innan du registrerar dig hos en mäklare. Anledning till att du vill och bör välja en reglerad mäklare är helt och håller för din egen säkerhet. En oreglerad mäklare drivs inte under översikten av en reglerande myndighet och är därför inte tvungna att sätta dig som kund först. Många oreglerade mäklare erbjuder inte tillräckligt med skydd för ditt investerade kapital och/eller dina personliga uppgifter. Som du kan förstå kan bristen på ett sådant skydd leda till en fullständig katastrof där dina personliga uppgifter hamnar i händerna på personer som kommer använda dem negativt och att ditt investerade kapital försvinner utan att du har möjlighet att få tillbaka det.

 

Reglerade av Finansverket och CySEC

För att bli accepterade på vår webbplats så har vi väldigt höga krav på mäklare. Du måste inneha en licens ifrån CySEC samt vara reglerad av Finansverket (FI) och det är inget lätt procedur att få dessa licenser. Vidare är vi benhårda på att kolla så att mäklaren inte finns svartlistas hos FI eller andra finansiella och respekterade institut. Observera att dessa licenser är inget krav för en mäklare som är aktiv på den svenska marknaden. Ta därför inte för givet att alla mäklare är säkra bara för att de accepterar svenska kunder. Kolla alltid att mäklaren är reglerad och att den har ett gott rykte hos sina kunder.

Om du bestämt dig för att handla binära optioner i Sverige är det viktigt att du säkerställer så att mäklaren uppfyller de krav vi ställer. Gör mäklare inte det riskerar du att bli av med ditt kapital och bli utsatt för diverse andra digital brott. Att oreglerade mäklare är osäkra att handla hos är inget nytt och vi har pratat med ett flertal personer som blivit av med sina pengar eller inte kunnat göra uttag. Genom att välja en mäklare som är reglerad av CySEC och Finansverket så tar du det säkra före det osäkra.

Ta inte förgivet att en mäklare är reglerad och säker bara för att de erbjuder en version av hemsidan på svenska. Faktum är att de flesta mäklare har hemsidor som översatts väldigt dåligt och att många av de reglerade mäklarna inte valt att översätta sina hemsidor då majoriteten av investerare från Sverige har den bakomliggande kunskap som krävs för att handla på engelska.

 

Lagar och särskilda regleringar i Sverige

I dagsläget finns det inga lagar eller särskilda regleringar för binära optioner i Sverige och det har främst att göra med att denna typ av investering inte har funnits särskilt länge. Enligt källor hos skatteverket skall denna typ av handel beskattas men det finns inget konkret i Sveriges rikes lag gällande detta. Vi väljer att lämna frågan relativt öppen för tolkning men det är föga sannolikt att du skulle kunna hamna i blåsväder om du inte redovisar dina vinster.

Uppdatering 03/03/2017: numera erbjuder Skatteverket exakta riktlinjer och direktiv för hur du betalar skatt på binära optioner. I dagsläget är du skatteskyldig på alla dina vinster men du får lov att göra avdrag på förluster,  vilket betyder att du inte behöver betala skatt på allt du investerar utan endast de vinster du tar ut. Däremot måste du redovisa allt som investeras inklusive både vinster och förluster.

 

Ska man betala skatt på binära optioner i Sverige?

Vi får ofta frågor kring hur det ser ut med skatt på binära optioner i Sverige. Rent tekniskt sett är du skyldig att betala skatt på eventuellt vinst du göra via handel med binära optioner, du kan också göra avdrag på eventuella förluster. Skatten redovisas enkelt via en K4-blankett som kan laddas hem ifrån skatteverkets hemsida. Vi vill dock påpeka att Skatteverket inte har några tydliga direktiv när det kommer till den här frågan. Vi har också haft svårt att få någon information när vi har haft telefonkontakt med dom. Kolla gärna in vår artikel binära optioner skatt? för att få mer konkret information.

Uppdatering 03/03/2017: numera erbjuder Skatteverket tydliga direktiv för binära optioner följ länken ovan eller läs mer i förra paragrafen för mer information.

Rank Mäklare Logga Fördel Recension Besök
1
Markets.com Markets
Forex, CFD, Aktier & EFT
Läs Recension Registrera dig!
2
IQ Option iqoption-300x120
Låg minstainsättning
Läs Recension Registrera dig!
3
24Option 24option85x43px
Lång erfarenhet
Läs Recension Registrera dig!
Dela