Binära Optioner Guiden
Thursday, 21 February 2019
Home / Binära optioner är inte en bluff

Binära optioner är inte en bluff

Du har säkert hört vänner och bekanta kalla binära optioner för en bluff, säga att det bara är lurendrejeri. Frågan är, har de verkligen koll? Har de verkligen testat binära optioner och förstått konceptet? Vi ställer oss skeptiska till det. Binära optioner är en högriskinvestering där du kan göra bra pengar om du är duktig men du kan också bli av med ditt kapital om du ”spelar bort” det. Så länge du väljer att handla hos en reglerad mäklare är dina pengar trygga och du kommer inte att bli lurad. Om du är en dålig investerare kommer du garanterat att förlora dina pengar men så funkar det ju även med andra finansiella tjänster.’

Uppdatering: Binära optioner regleras allt hårdare och hårdare och det minskar risken att bli utsatt för en bluff. CySEC är väldigt hårdare nu och för att få en licens så behöver man en riktigt bra produkt. På senare tid har flera mäklare behövt lägga ner sin verksamhet för att regleringarna blivit så strikta. Det här är bra för branschen då det gör så att det blir svårt för bluffar att överlevera. En licens är idag ett bra bevis på att en mäklare erbjuder en säker och bra produkt.

Binära optioner är en strikt reglerad handelsform som kontrolleras av finansverket och CySEC. För att kunna bedriva en seriös handelsplattform behöver du få en licens som ett finansiellt instrument ifrån CySEC. För att kunna acceptera svenska kunder behöver mäklarna dessutom regleras av finansverket. Licensen från CySEC och reglering av FI är mycket svåra att få. Bara mäklare som är säkra och som erbjuder bra produkter får tillstånd att att erbjuda handel med binära optioner. Så vad kan vi säga, binära optioner bluff? njae, knappast, det finns dock många skojare i branchen.

Något som är viktigt att påpeka är att det finns flera mäklare som accepterar svenska kunder utan dessa licenser. Det är därför ditt ansvar som konsument att se till att mäklaren du väljer att sätta in pengar hos är fullt reglerad och innehar nödvändiga licenser. Är mäklaren inte reglerad av CySEC och finansverket avråder vi dig starkt från att sätta in dina pengar där. Alla mäklare vi recenserar innehar nödvändiga licenser och har dessutom etablerat ett gott rykte hos sina kunder. Säkerhet är vårt största prioritet.

 

Välj en säker mäklare

Kortfattat så kan ditt val av mäklare brytas ner i tre enkla steg och vi kommer att kolla på dessa tre steg här. Alternativt så kan du välja en mäklare som vi rekommenderar i vår guide då dessa är 100% säkra att handla hos samt innehar licens från FI och är reglerade av CySEC. Följande tre frågor är väldigt viktiga att få svar på innan du börjar investera pengar. Mäklare som är reglerade lurar i regel inte sina kunder, oreglerade mäklare är ofta oreglerade av en anledning. Vidare så får mäklare som lurar sina kunder väldigt snabbt ett dåligt rykte. En enkel sökning i Google kan ge dig svar på vad andra säger, kolla gärna runt på forum med användargenererat innehåll.

  1. Det absolut första som du måste kolla upp är att mäklare när reglerad av CySEC eller annan etablerad instution som har rätt att dela ut licenser för finansiella verktyg. Att få nämnd licens är ingen enkel process och endast seriösa bolag kommer kunna bli reglerade.
  2. Är mäklaren lokalt reglerad eller har en lokal licens? Om du befinner dig i Sverige är det alltså finansinspektionen.
  3. Har mäklaren ett gott rykte? Detta steg är nog det absolut viktigaste. Om mäklaren har fått ett extremt dåligt rykte hos sina handlare så är det ett varningstecken. Det behöver inte betyda att mäklaren kommer att lura dig men de kanske erbjuder en kass tjänst? Vad handlar klagomålen om?

 

Rank Mäklare Logga Fördel Recension Besök
1
Markets.com Markets
Forex, CFD, Aktier & EFT
Läs Recension Registrera dig!
2
IQ Option iqoption-300x120
Låg minstainsättning
Läs Recension Registrera dig!
3
24Option 24option85x43px
Lång erfarenhet
Läs Recension Registrera dig!

 

Akta dig för bluffmakarna

Däremot så finns det bluffmakare som är aktiva inom binära optioner, precis som att det finns bluffmakare som är aktiva inom vilket bransch som helst. Det är inte nytt, förvånande eller ens konstigt med det. Det som är absolut viktigast är att du vet hur man undviker att bli lurad. Generellt sätt så bör du akta dig för mäklare som dyker upp på diverse olika varningslistor, mäklare som inte är reglerade samt mäklare där du har svårt att se vilket företag som ligger bakom tjänsten. Seriösa handelsplattformar har oftast ingen anledning att försöka gömma sig bakom falska företag för att kunna bedriva sin verksamhet.

Kolla gärna runt på forum och sociala medier för att kolla vad deras kunder tycker. Är kundnöjdheten generellt bra? är kunderna missnöjda? Ser insättningar och uttag ut att fungera utan några stora besvär?

 

Varför har binära optioner fått ett dåligt rykte?

Den största anledningen till att binära optioner har fått ett ganska dåligt rykte är på grund av oseriösa aktörer. När binära optioner gick ifrån NASDAQ och lanserades på dagens digitala plattformar så var konceptet så nytt och det fanns inga regleringar eller licenser. Det ställdes därmed väldigt låga krav på mäklarna. Flera mäklare utnyttjade detta och valde att lura sina kunder, det fanns ingen som kollade upp deras verksamhet. Idag är det inte lätt att få alla nödvändiga licenser och kraven som ställs på företagen är enorma. Det dåliga ryktet som uppstod finns dock kvar än idag och det finns fortfarande oreglerade mäklare som bidrar till problemet.

Ett annat stort problem är att folk har helt fel uppfattning av binära optioner, många tror att det är ett enkelt sätt att tjäna stora pengar. Med uppfattningen om att göra 10 000 SEK till flera miljoner enkelt så blir bilden av binära optioner väldigt skev. Om du blir duktig kan du göra stora pengar men binära optioner är INTE ett enkelt sätt att tjäna pengar. Binära optioner är en högriskinvestering där du både kan göra och förlora stora pengar. Om det hade varit väldigt enkelt så hade ju alla gjort det brukar man säga och det stämmer även här.

En tredje bidragande faktor är andra scams som till exempel ”den svenska metoden”. Dessa bluffar är ofta tredjepartsverktyg som marknadsförs som verktyg för att hjälpa din handel. Genom att faktiskt inte erbjuda binära optioner kommer dessa verktyg runt regleringar. De har dock nästan alltid tillgång till ditt saldo eller din bankrulle. I nästan alla fall är dessa tredjepartsverktyg scams så var försiktig.

 

Summering

Binära optioner i sig är inte en bluff men precis som med allt annat så måste man vara försiktig. Det finns många fallgropar som du måste undvika men så länge du väljer en reglerad mäklare är dina pengar säkra. Det finns alltid en risk att du gör dåliga investeringar men om du är villig att lära din handla med binära optioner så finns det goda möjligheter att göra bra pengar. För att ge dig möjligheten till detta är det viktigt att använda sig av kontrollerade, reglerade och licensierade mäklare. Gör dessutom en koll av mäklarens rykte för att se till att kunderna generellt är nöjda med handelsplattformen.

Det är väldigt viktigt att förstå att binära optioner är en högriskinvestering. Vi gillar högriskinvesteringar för med hög risk så finns det stora möjligheter till att göra stora pengar. Det kommer dock med större risker än traditionell aktiehandel. Uppfattningen att binära optioner är ett enkelt sätt att bli miljonär är felaktig.

Dela